Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο νέο μακελειό των ιμπεριαλιστών

Ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διοργανώθηκε από τις Κομματικές Οργανώσεις 1ου και 7ου διαμερίσματος της ΤO Α’ Αθήνας στην πλατεία Αργεντινής (Παναθήναια) μίλησε το Σάββατο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο N. Σοφιανός αρχικά σημείωσε πως οι εικόνες φρίκης που μεταφέρονται καθημερινά από το μέτωπο του πολέμου είναι όψεις του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος ενώ επιπρόσθετα καταρρίπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο όσους πανηγύριζαν με την ανατροπή της ΕΣΣΔ όπου στο πλαίσιό της ο ρώσικος και ουρανικός λαός ζούσαν ειρηνικά κοντά στα 70 χρόνια.

Επισήμανε ακόμη πως ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς καθώς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μπαίνουν σε νέα φάση, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να είναι πιο ορατός από ποτέ.

Για τη στάση του Κόμματος υπογράμμισε πως «από την πρώτη μέρα έναρξης του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την εναντίωση του λαού μας και της νεολαίας στο νέο μακελειό των ιμπεριαλιστών, στην αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας που οι ανταγωνισμοί τον μετέτρεψαν σε “σάκο του μποξ” για τα οικονομικά, ενεργειακά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, της καταδίκης της εμπλοκής της χώρας μας, όχι μόνο με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και με τη μετατροπή της σε αεροναυτική βάση, σε έδαφος διέλευσης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, με τις υπογραφές όλων των κυβερνώντων μέχρι σήμερα, που με τις υπογραφές τους μετέτρεψαν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου. Εμείς πρωτοστατούμε στην καταδίκη του πολέμου και στον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας, χαλώντας τα σχέδια και τις προθέσεις της άρχουσας τάξης που επεδίωκε ο ελληνικός λαός να ταυτιστεί με το ΝΑΤΟικό και ευρωενωσιακό αφήγημα, διαλέγοντας στρατόπεδο ληστών και ανεμίζοντας μία ξένη, εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα σημαία» και κάλεσε τον λαό στην παραπάνω προσπάθεια να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Τέλος αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και σε άλλα δεινά που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες όπως η πανδημία, η ακρίβεια κ.α. υπογράμμισε τη σημασία της επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη και πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντικός σταθμός κλιμάκωσης του αγώνα αποτελεί η Εργατική Πρωτομαγιά, για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, για να παρθούν μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος που στενάζει.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως τα παραπάνω παραδείγματα αναδεικνύουν ακριβώς το πώς λειτουργεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, το αστικό κράτος που από τον χαρακτήρα του εχθρεύεται τις λαϊκές ανάγκες και κάλεσε τον λαό να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να αποφασίσει τι πολιτική αλλαγή χρειάζεται για να απαλλαγεί από όλα αυτά τα προβλήματα ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για την αλλαγή που περνάει μέσα από τον δρόμο της αποδέσμευσης από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με τον λαό ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής και κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα χέρια του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...