Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το σωματείο της ΛΑΡΚΟ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το σωματείο της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Εργαζομένων από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων «Άγιος Ιωάννης» Βοιωτίας, το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ από το Μαρούσι Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Ιεροπηγής Καστοριάς και Σερβίων Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Κώστας Παρασκευάς και ο Γιάννης Πρωτούλης μέλη του ΠΓ της ΚΕ και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ τόνισε πως «η απαξίωση μιας κερδοφόρας επιχείρησης όπως ήταν η ΛΑΡΚΟ είναι ένα διαχρονικό έγκλημα για το οποίο ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη, και έστω και τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και να αποδοθούν στους εργαζόμενους όλα όσα τους χρωστά η επιχείρηση”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, πρόσφατα στη Βουλή, η οποία όπως είπε «έδινε πολιτική λύση, γιατί εξασφάλιζε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξη της, τον εκσυγχρονισμό της. Επίσης διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας, με όρους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, καλών αμοιβών, δικαιωμάτων, αλλά και συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής εργασίας».

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πως «το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συλλαλητήριο και την κάθοδό τους στην Αθήνα, στις 13 Νοέμβρη και ότι το ΚΚΕ θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα η αντοχή, η ενότητα των εργαζομένων, οι επεξεργασμένες θέσεις των σωματείων, αποτελούν στοιχεία διαπαιδαγώγησης για όλη την εργατική τάξη». 

Εκ μέρους των σωματείων, ο Γιώργος Κάζας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξη που παρέχει όλο αυτό το διάστημα στον αγώνα τους και τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...