Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των τριτέκνων και πιέζει για την επίλυσή τους

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα. Καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας λέγοντας πως «είστε πολύτεκνες οικογένειες και από αυτή τη σκοπιά το ελληνικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ότι είστε πολύτεκνοι και ισότιμοι με τους υπόλοιπους που έχουν επίσης πάνω από τρία τέκνα», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Βιώνετε τις συνέπειες από τη μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα φάρμακα, την Ενέργεια, τη στέγη, εσείς πολύ περισσότερο απ’ ό,τι άλλες κατηγορίες, άλλες οικογένειες από τον ελληνικό πληθυσμό. Ζείτε, επίσης, έντονα τις τεράστιες μειώσεις που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, στους μισθούς, τις συντάξεις, με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες στην ίδια τη διαβίωση της πολύτεκνης οικογένειας». 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε επίσης πως «εμείς υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας, έχουμε κάνει και σχετικές Ερωτήσεις – Επερωτήσεις στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους κυβερνώντες, τα αρμόδια υπουργεία, την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση, στην επίλυση των αιτημάτων. Αυτό το ζήτημα, της απαραίτητης εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, πρέπει επιτέλους να πάρει τον δρόμο του. Σε αυτή την κατεύθυνση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπόσχεται να συνεχίσει το έργο του και την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση». 

Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «το δημογραφικό, με την υπογεννητικότητα, τη μετανάστευση, τη θνησιμότητα και άλλες παραμέτρους, είναι πρωτίστως πρόβλημα πολιτικό – κοινωνικό. Απ’ αυτή τη σκοπιά το δημογραφικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κλπ. Γι’ αυτό το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις του για το δημογραφικό τις οποίες έχει απορρίψει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα». 

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ διεκδικεί δικαιώματα που αφορούν στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας της μητρότητας, της εργαζόμενης μητέρας και διευκόλυνσή της για την ανατροφή των παιδιών, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, κάλυψη των εξόδων του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και του τοκετού κ.ά. Επίσης προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και εξασφάλιση φτηνής, σύγχρονης κατοικίας στις πολύτεκνες οικογένειες από το κράτος. Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των πολύτεκνων οικογενειών, μείωση του κόστους των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο όριο για την πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Καμία περικοπή στα πολυτεκνικά επιδόματα και στην «ισόβια σύνταξη», τα οποία πρέπει να παρέχονται και στις οικογένειες με τρία παιδιά.

Μετά τη συνάντηση έκανε δηλώσεις ο Δημήτρης Κοντός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...