Το Κρεμλίνο προειδοποιεί τη βρετανική BAE Systems ότι εγκαταστάσεις της στην Ουκρανία θα αποτελέσουν στόχο του ρωσικού στρατού

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι βλέπει αρνητικά την απόφαση της βρετανικής αμυντικής εταιρείας BAE Systems να εγκατασταθεί στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παράγουν όπλα που χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας μπορούν να αποτελέσουν στόχο για τον ρωσικό στρατό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με δημοσιογράφους, είπε: «Φυσικά, οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων, ειδικά αν τα όπλα αυτά βάλουν εναντίον μας, θα γίνουν αντικείμενα ειδικής προσοχής για τον στρατό μας».

Η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει την πορεία των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ούτε θα περιορίσει τις εχθροπραξίες, δήλωσε ο ίδιος.

Η BAE Systems, η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε χθες ότι κατασκευάζει μια μονάδα στην Ουκρανία και έχει υπογράψει συμφωνίες με την κυβέρνηση για να ενισχύσει το Κίεβο με όπλα και εξοπλισμό. Η βρετανική εταιρεία είπε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην BAE να συνεργαστεί άμεσα με το Κίεβο για να διερευνήσει πιθανούς εταίρους για ένα σχέδιο παραγωγής ελαφρών πυροβόλων των 105 χιλιοστών, ένα είδος όπλου πυροβολικού, στην Ουκρανία και να κατανοήσει καλύτερα τις αμυντικές απαιτήσεις της Ουκρανίας.

Η BAE έχει κατασκευάσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που έχει δοθεί στην Ουκρανία από τη Βρετανία και άλλες κυβερνήσεις, καθώς αποκρούει την εισβολή της Ρωσίας.

Η Βρετανία είναι βασικός προμηθευτής αμυντικών συστημάτων για την Ουκρανία και τον Μάιο έγινε η πρώτη χώρα που άρχισε να προμηθεύει το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...