Το κυβερνητικό φερέφωνο που λέγεται ΠΟΑΣΥ

Πηγή: Eurokinissi

«Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή το «θάνατο» του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Αποφεύγει βέβαια, να περιγράψει τον εν ψυχρώ θανατηφόρο πυροβολισμό σε βάρος του από αστυνομικό, ακόμη και με τον επίσημο χαρακτηρισμό «ανθρωποκτονία» που αποδίδει η δικαιοσύνη. Επικαλείται όμως την έρευνα της δικαιοσύνης για να περάσει το μήνυμα, πως ο λαός δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται και να οργίζεται για τη δολοφονία από τις δυνάμεις καταστολής. Εκείνο που προηγείται για την ΠΟΑΣΥ – όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση- είναι να μην διαταραχθεί το «αγαθό της ασφάλειας και της τάξης».

Δεν εκπλήττει ιδιαίτερα η στόχευση της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ. Σταθερά προσηλωμένη, υπηρετεί με συνέπεια την κυβερνητική κατασταλτική πολιτική «του νόμου και της τάξης». Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 16χρονο, δεν υπήρξε ούτε μια δήλωση, ούτε μια συγγνώμη, που να λαμβάνει υπόψη την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, προασπίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτήρισε «χυδαία» την κριτική που ασκήθηκε από κόμματα, σωματεία, τον ελληνικό λαό και τη νεολαία για τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς ενάντια στον 16χρονο. Η ρήση του πως «ο αστυνομικός δεν είναι δολοφόνος» και η ανακοίνωση για το «υπέρτατο αγαθό της ζωής» πρέπει να επιβεβαιώνονται στην αστυνομική δράση για να μην είναι κενές ή και υποκριτικές διακηρύξεις, που εξυπηρετούν αποκλειστικά την κυβερνητική προπαγάνδα και το συντεχνιακό αστυνομικό ακροατήριο.

Όταν η συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών γίνεται ένθερμος θιασώτης της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης και υπερακοντίζει στην εφαρμογή της, πρέπει να αντιλαμβάνεται πως η ανθρώπινη ζωή υποβαθμίζεται ως αξία, στο όνομα της «ασφάλειας και της τάξης». Δεν προσφέρει καμιά θετική υπηρεσία στους απλούς αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο, με τη στήριξη των επικίνδυνων θέσεων της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή. Εκτός βέβαια, αν επιδιώκει την πλήρη απομόνωσή τους από το λαό, που δικαιολογημένα τις μέρες αυτές οργίζεται και αγανακτεί για την αστυνομική βία και καταστολή.

Ένας αστυνομικός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...