Το μαύρο άσπρο παρουσιάζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) - Mάης 2021
Φώτο Αρχείου / Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) – Mάης 2021/ Πηγή: Eurokinissi

Συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία». Σε αυτήν επιδιώκει να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Να εξωραΐσει και να συγκαλύψει το ρόλο που παίζει για τους αμερικανονατοϊκούς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα τόσο μεγάλη είναι η υποκρισία, αφού στη συνέντευξή του, τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε νέα Σούδα και την απόβαση των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων, την χαρακτηρίζει ως εξής: «Ένα στρατιωτικό φορτίο, το οποίο εξυπηρετούμε, εμείς το προσεγγίζουμε ως μια εμπορική δραστηριότητα, η οποία απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες».

Όσες προσπάθειες και να καταβάλλει ο πρόεδρος του ΟΛΑ για την παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην Αλεξανδρούπολη, τον ξεπερνούν και τον αποκαλύπτουν, οι κατά καιρούς δηλώσεις των ιμπεριαλιστών, χωρίς περιστροφές και φληναφήματα.

Οι διαδοχικές και κατηγορηματικές δηλώσεις του Πάιατ, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πρόσφατα μάλιστα με αφορμή την άσκηση «Defender Europe 2021» και την απόβαση των στρατιωτικών δυνάμεων των αμερικανονατοϊκών είπε ότι σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Επίσης να θυμίζουμε στο πρόεδρο του ΟΛΑ, τα όσα χαρακτηριστικά αναφέρονται σε ενημερωτικό δελτίο της 598 Transportation Brigade (Ταξιαρχία Μεταφορών) των Αμερικανών: «Το στρατηγικά τοποθετημένο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναδειχθεί σε ζωτικό και ιδιαίτερα ικανό συγκοινωνιακό κόμβο για τις δυνάμεις του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη. Μια εξαιρετική διεθνής και διυπηρεσιακή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, των Ελλήνων συμμάχων μας και των εμπορικών μας εταίρων έχει οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις υποδομών στο λιμάνι, που μπορούν τώρα να υποστηρίξουν την κίνηση μονάδων υποστήριξης, ιπτάμενων και θωρακισμένων για τον στρατό».

Μπορεί ο πρόεδρος του ΟΛΑ να δίνει τα διαπιστευτήριά του στους αμερικανονατοικούς. Ο λαός της περιοχής όμως αντιστέκεται στην παρουσία τους. Διαδήλωσε ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νέα ΣΟΥΔΑ.

Είναι αντίθετος με το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας, στην επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και απαιτεί την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Δείτε ακόμα...