Το μεσημέρι η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Προεδρικό Μέγαρο - Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Φώτο Αρχείου / Προεδρικό Μέγαρο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, θα ορκισθούν σήμερα, 26 Μαΐου στις 12:00, τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ από τις 13:00 και μετά θα ξεκινήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα Υπουργεία.

Το υπουργείο Άμυνας ως υπηρεσιακός υπουργός αναλαμβάνει ο Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμος Α/ΓΕΣ, πρώην υφυπουργός Άμυνας.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής ως υπηρεσιακός υπουργός αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Τουρνάς, πρώην υφυπουργός.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Θεόδωρος Κλιάρης .

Στο μεταξύ, ενδεικτική για την αντιλαϊκή «σκυτάλη» που περνάει από χέρι σε χέρι με «πακέτο» όλες τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η όποια κυβέρνηση είναι η επιστολή του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, προς τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ι. Σαρμά, όπου περιγράφεται όλο το «κουστούμι» που έχουν ράψει για τον λαό τα κόμματα του κεφαλαίου μέσα από τα μνημόνια διαρκείας.

Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σαρμά ότι «εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η αξιολόγηση του τρίτου αιτήματος της χώρας μας προς το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την εκταμίευση συνολικού ύψους 1,72 δισ. ευρώ, που αφορά το σκέλος των επιδοτήσεων του “Ελλάδα 2.0″». Ενα υπερμνημόνιο, το οποίο, πέρα από τα 350 βαριά αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» που προβλέπει μέχρι και το 2026, θα φορτώσει στις λαϊκές πλάτες νέα μεγάλα χαράτσια για την αποπληρωμή του.

Παραπέρα, ενημερώνει ότι για τον Ιούνη προγραμματίζονται συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των ελληνικών αρχών, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας, με τα αντίστοιχα κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ESM), «στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης της μετα-προγραμματικής Εποπτείας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να δημοσιευθεί στο τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους», επιβεβαιώνοντας ότι τα μνημόνια διαρκείας του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι και θα είναι εδώ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...