Το ΝΑΤΟ δίνει «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Στην επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στην «ERT Open».

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος στάθηκε στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από μεριάς της Ελλάδας στην Ουκρανία, αλλά και στα σχέδια ένταξης ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού σε μονάδες του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες, χαρακτηρίζοντας αυτές τις εξελίξεις ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό που τον μετατρέπουν τόσο σε θύτη, όσο και σε στόχο.

Ακόμα, χαρακτήρισε το «μονοπάτι» που ακολουθεί η κυβέρνηση, το οποίο έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολύ επικίνδυνο, καθώς η ολοένα βαθύτερη εμπλοκή δεν προασπίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αντίθετα υπονομεύει την προστασία τους.

Και απέδειξε το παραπάνω, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία, ήταν μέλη του ΝΑΤΟ, όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ έκανε πρόσφατα άσκηση μαζί με την Τουρκία που περιλαμβάνει απόβαση σε νησί, σχολιάζοντας ότι δεν αφορά ούτε τις Κανάριες Νήσους, ούτε τις Βαλεαρίδες… δείχνοντας έτσι ότι εντός του πλαισίου των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παίρνουν «αέρα τα πανιά» της τουρκικής αστικής τάξης να προβάλει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της.

Και εξήγησε ότι «πρεμούρα» τους είναι να διατηρηθεί η ΝΑΤΟική συνοχή, δηλαδή να μην απομακρυνθεί η Τουρκία προς τη Ρωσία και σε αυτό το έδαφος διαμορφώνεται το παζάρι σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Το πρόβλημα, ανέφερε, ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και οι ανταγωνισμοί τους για το ποιος θα βάλει χέρι στα ενεργειακά κοιτάσματα.

Κλείνοντας τόνισε ότι ο λαός πρέπει να βάλει στο προσκήνιο τις δικές τους ανάγκες και διεκδικήσεις, να παλέψει για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με τους λαούς αφέντες στον τόπο τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...