Το ΝΑΤΟ επενδύει στις νέες τεχνολογίες για στρατιωτική υπεροχή

Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Με επενδύσεις στον τομέα της επικοινωνίας-πληροφορικής προχωρά το ΝΑΤΟ , όπως αποκαλύπτει η σύναψη συμβολαίου που υπεγράφη μεταξύ του οργανισμού και της γαλλικής εταιρίας Thales-Six GTS , του ομίλου Thales.

Πιο συγκεκριμένα, το λεγόμενο Firefly System, του οποίου τη συγκρότηση αναλαμβάνει η γαλλική εταιρία, θα υποστηρίξει τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NATO RESPONSE FORCES/ NRF).

Υπενθυμίζεται ότι η NRF  είναι η δύναμη ταχείας αντίδρασης του οργανισμού, της οποίας την αιχμή του δόρατος, την  VJTF (Very High Readiness Joint Task Force), έχει αναλάβει η Τουρκία για το 2021. Eνώ επίσης, αξίζει να γνωρίζει ο αναγνώστης ότι ο όμιλος Thales, πολυεθνική παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων στους τομείς της αεροδιαστημικής, των μεταφορών της άμυνας, ασφάλειας και επικοινωνιών, είναι βασικός εταίρος της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας. Με το  έργο, ύψους 42 εκ. ευρώ, που αναλαμβάνει η Thales-Six GTS, θα επιτευχθεί η κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της NRF, η οποία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, θα πρέπει να είναι ικανή να βρίσκεται επσρκώς εξοπλισμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη όπου χρειαστεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, διαδικασία που η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από  ένα αποτελεσματικό, γρήγορο και ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα- δίκτυο επικοινωνιών και πληροφορίας.

Στη δύση του 2020 το ΝΑΤΟ δημοσίευσε το μακρόπνοο στρατιωτικο  και πολιτικο του πλάνο “ΝΑΤΟ 2030”, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αναβαθμισμένου ανταγωνισμού. Οι νέες συνθήκες επιβάλλουν την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και λοιπών υποστηρικτικών μέσων τέτοιων που θα παρεχεται επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα στις ένοπλες δυνάμεις των καπιταλιστικών κρατών και των συμμαχιών τους. Ο τομέας της επικοινωνίας-πληροφορικής  αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος στο σύγχρονο πόλεμο και το ΝΑΤΟ, η πιο συνεπής δολοφονική μηχανή του ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί να μείνει πίσω στην εξοπλιστική κούρσα των ανείπωτων συνεπειών για τους λαούς και την ανθρωπότητα.

Πανούσης Αλέξης

Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Γεωπολιτικής Ανάλυσης,
Γεωστρατηγικής Σύνθεσης και Σπουδών Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...