Το Πεντάγωνο ερευνά «εάν γίνεται λαθρεμπόριο με τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία»…

Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος Ζελένσκι
Φώτο Αρχείου / Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος Ζελένσκι

Το αμερικανικό «bloomberg» δημοσίευσε την είδηση ότι το Πεντάγωνο θα ενισχύσει την έρευνα στις συμβάσεις για τα όπλα που σωρηδόν προμηθεύουν την Ουκρανία οι ΗΠΑ. Ένας από τους στόχους είναι να εξεταστεί εάν κάποια από αυτά καταλήγουν στην «μαύρη αγορά».

«Έχουμε αναπτύξει ένα σύμπαν από χιλιάδες συμβόλαια που σχετίζονται με την Ουκρανία», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής του Πενταγώνου, Σον Ο’ Ντόνελ, σε συνέντευξή του, καθώς έχουν υπογραφεί περισσότερα από 7.800 συμβόλαια συνολικής αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τώρα ξεκινάνε πιο ακριβές παραγγελίες όπως αυτές για τα πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας HIMARS.

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ «μοιάζουν βέβαιοι» πως οι Ουκρανοί «χρησιμοποιούν κάθε κομμάτι» από τα όπλα που στέλνονται στη χώρα. Όμως, «αυτό πρέπει να δοκιμαστεί» μέσω ελέγχου, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής.

Οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι γύρω από τα όπλα τα οποία προσφέρουν αφειδώς στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, οι άλλες ΝΑΤΟικές χώρες και τα κράτη – μέλη της ΕΕ έχει στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα ή πολλά παράλληλα κυκλώματα που τα διοχετεύουν στην «μαύρη αγορά», σε τέτοιο βαθμό που οι σχετικές πληροφορίες δεν αποτελούν είδηση. 

Η είδηση είναι ότι το Πεντάγωνο …δεν γνωρίζει εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Δεν είναι γνωστό πού πηγαίνουν πραγματικά τα όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία. Ακόμα και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχονται ότι δεν ξέρουν. Ωστόσο, είναι σαφές ότι όλα αυτά τα όπλα εξαφανίζονται πριν φτάσουν στο μέτωπο. Υπάρχουν αναφορές για αύξηση της εγκληματικότητας στο Κίεβο. Στην πραγματικότητα, οι δυτικές χώρες τροφοδοτούν αυτό που ο Παγκόσμιος Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος αποκαλεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές εμπορίου όπλων στην Ευρώπη», είχε δηλώσει σχετικά πρόσφατα ο πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχης Ζακ Μποντ, καθώς πλάι στις νόμιμες μπίζνες ανθούν και οι παράνομες, πόσο μάλλον όταν στην Ουκρανία πολεμούν όλα τα μπουμπούκια, από τους διαφόρους μισθοφόρους και τους πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μέχρι τα ναζιστικά κατακάθια του Συντάγματος Αζόφ. 

Πρόσφατα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριών και αστυνομικής συνεργασίας που θα ελέγχει τα σύνορα της Μολδαβίας με την Ουκρανία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «κάποιες ενδείξεις» για λαθρεμπόριο όπλων..

Φυσικά, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Άλλωστε, η ίδια η εμπειρία από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανά την υφήλιο, δείχνει ότι διάφορες φανερές, μυστικές, κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες των καπιταλιστικών κρατών (με τις ΗΠΑ να διαπρέπουν στον τομέα) όχι μόνο γνώριζαν ότι διεξάγεται λαθρεμπόριο, αλλά ήταν οι ίδιες που πρωτοστατούσαν σε αυτό για μια σειρά λόγους, όπως ο εξοπλισμός διαφόρων ομάδων  που έκαναν τις βρωμοδουλειές τους, η εξεύρεση χρημάτων για να στηρίξουν σκοτεινά σχέδια με πολλαπλές στοχεύσεις… 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...