Το Πολεμικό Ναυτικό σε αμερικανική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα

Πολεμική Άσκηση Sea Breeze 2020 του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα
Φώτο Αρχείου / Πολεμική Άσκηση Sea Breeze 2020 του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα / Πηγή: MARCOM

Οι μακελάρηδες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ο 6ος Στόλος θα πάρει μέρος στην ετήσια ιμπεριαλιστική πολυεθνική άσκηση  “Sea Breeze 2021”, που θα ξεκινήσει  στις 28 Ιούνη, θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί στη Μαύρη Θάλασσα και τη συνδιοργανώνουν με την Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της πρέσβεως των ΗΠΑ στην Ουκρανία: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες που συνεργάζονται με την Ουκρανία για τη φιλοξενία της πολυεθνικής θαλάσσιας άσκησης Sea Breeze, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και των δυνατοτήτων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών”

Η άσκηση “Sea Breeze” ξεκίνησε το 1997 μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και στα 24 αυτά χρόνια έχουν γίνει 21 φορές ασκήσεις και η χώρα μας έχει συμμετοχή στις 12.

Τη φετινή χρονιά συμμετέχουν 32 χώρες από τις 5 ηπείρους.  Θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα άσκηση και εκτός από τις χώρες του ΝΑΤΟ ξεχωρίζουμε τις χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Αίγυπτος, Ιαπωνία, Μαρόκο, Πακιστάν, Σενεγάλη, Νότια Κορέα, Τυνησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα συμμετέχουν 5.000 στρατιώτες, 32 πλοία, 40 αεροσκάφη και θα διεξαχθούν 18 ειδικές επιχειρήσεις, χερσαίες και αμφίβιες, αντιαεροπορικές ασκήσεις, ανθυποβρυχιακός πόλεμος και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, οι ασκήσεις αυτές που γίνονται στη Μαύρη Θάλασσα είτε στη Βαλτική Θάλασσα αποσκοπούν στην ενίσχυση του συντονισμού και της επιθετικής συνεργασίας ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενάντια στη Ρωσία.

Από τη μεριά της η Ρωσία ξεκινάει τις δικές της στρατιωτικές ασκήσεις, μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσα, ως απάντηση στη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και πολλών χωρών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα με ανάρτηση στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ανάφερε ότι η Ρωσία κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, να εγκαταλείψουν τις στρατιωτικές ασκήσεις  “Sea Breeze” στη Μαύρη Θάλασσα.

Η άσκηση αυτή, όπως και άλλες παρόμοιες, που διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Θάλασσα της Βαλτικής, στον Περσικό Κόλπο, Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ενταγμένες στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών για τη σχεδιασμένη επέκταση του ΝΑΤΟ σε όλη την υδρόγειο, τη διεύρυνση με νέα μέλη και τη σύναψη εταιρικών σχέσεων με δεκάδες κράτη, τη συγκρότηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών μονάδων, για το “Παγκόσμιο ΝΑΤΟ” και τη διασφάλιση της μεγαλύτερης συνοχής του Νατοϊκού στρατοπέδου.

Η αστική τάξη της χώρας μας συμμετέχει ενεργά στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των αστικών κομμάτων της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που με τις κυβερνήσεις τους έχουν προωθήσει.

Ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες του που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Να παλέψει για να μη χύσει ο λαός και τα παιδιά του το αίμα τους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτε με τους άλλους λαούς.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Απεμπλοκή της χώρας  μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για την κατάργηση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, να μη δημιουργηθεί καμιά νέα ευρωατλαντική υποδομή, να μην εγκατασταθούν στην χώρα μας πυρηνικά όπλα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορα.

Να σταματήσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και στοχεύουν άλλους λαούς.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...