Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Ευέλικτο ωράριο εργασίας θέλει το 87% των νέων

Τηλεργασία - Άγχος - Εντατικοποίηση

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνα της Adecco το 87% των νέων θέλει ευέλικτο ωράριο εργασίας ούτως ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την προσωπική με την επαγγελματική ζωή.


Μάλιστα, αυτό το μεγαλειώδες ποσοστό προέρχεται από δείγμα 1.072 συμμετεχόντων από 64 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Μία τέτοια έρευνα δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων γελοιοτήτων που έχει αραδιάσει το τελευταίο διάστημα ανέφερε πως ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με διανομείς και δεν θέλουν να είναι μισθωτοί και πως τους συμφέρει βάσει προγραμματισμού να είναι ελεύθεροι συνεργάτες!

Αυτό που θέλουν πραγματικά να κρύψουν είναι ότι τους ίδιους τους μονοπωλιακούς ομίλους τους βολεύει να υπάρχει ευελιξία στο χώρο και τον τόπο εργασίας. και Αποτελεί μία κατεύθυνση προς τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, της οποίας την αθλιότητα βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό που πραγματικά κρύβει αυτή η έρευνα είναι ότι η ίδια η ευέλικτη εργασία δεν επιτρέπει την ισορροπία στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή καθώς αυτή είναι που θέλει τον εργαζόμενο πάντα διαθέσιμο είτε από το εργασιακό περιβάλλον είτε από το σπίτι του, που τον τελευταίο καιρό μάλιστα αυτά τα δύο έχουν ταυτιστεί σε πολλές περιπτώσεις.

Τέτοιες έρευνες που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και προσπαθούν να καλλιεργήσουν δεκτικό κλίμα προς την ευελιξία την εργασίας αλλά και στο νομοθετικό έκτρωμα για 10ωρη εργασία. Θα πάρουν όμως μαχητική απάντηση με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία και τους φορείς, έτσι ακριβώς όπως έδωσαν τη δικής τους απάντηση και οι διανομείς της efood.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...