Το Twitter ανέστειλε ψεύτικο λογαριασμό που συνδεόταν με τον ιστότοπο του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη λειτουργία ενός «ψεύτικου λογαριασμού», όπως περιέγραψε, που έφερε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ώρες αφότου σε αυτόν τον λογαριασμό είχε αναρτηθεί η φωτογραφία ενός παίχτη γκολφ, που έμοιαζε στον Ντόναλντ Τραμπ και τον οποίο στόχευε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Ο λογαριασμός αυτός είναι προφανώς ένα στιγμιότυπο του βρώμικου πόλεμου προπαγάνδας που γίνεται μέσω του διαδικτύου και των λεγόμενων «μέσων κοινωνικών μέσω δικτύσωσης».

Η ανάρτηση, στον λογαριασμό στα περσικά που συνδεόταν με τον ιστότοπο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, περιλάμβανε το κείμενο των σχολίων που εκείνος είχε κάνει τον Δεκέμβριο, όπου έλεγε ότι η «εκδίκηση είναι βέβαιη», με αναφορά στη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε επίθεση από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος Τύπου του Twitter είπε πως ο λογαριασμός @khamenei_site ανεστάλη επειδή παραβίασε τους κανονισμούς πολιτικής της εταιρείας κατά των spam και της χειραγώγησης, ιδίως τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Ερωτηθείσα εάν ο λογαριασμός @khamenei_site account ήταν ψεύτικος, η εκπρόσωπος απάντησε θετικά.

Το tweet με τη φωτογραφία του παίχτη του γκολφ έγινε retweet από τον βασικό λογαριασμό του Χαμενεΐ, στα περσικά, @Khamenei-fa, αν και αργότερα διαγράφηκε. Το κείμενο και η εικόνα του tweet αναπαρήχθη επίσης από τον επίσημο ιστότοπο του Χαμενεΐ (farsi.khamenei.ir) και αναφέρθηκε ευρέως από ιρανικά ΜΜΕ. Οι λογαριασμοί @Khamenei_fa και ο βασικός λογαριασμός του στα αγγλικά, όπου δεν βρίσκεται αναρτημένο το tweet με τον παίχτη του γκολφ, εξακολουθούν και λειτουργούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...