Το YouTube μπλοκάρει παγκοσμίως τα κρατικά κανάλια της Ρωσίας

Το YouTube μπλοκάρει με άμεση ισχύ την πρόσβαση παγκοσμίως σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, σε μία ακόμη κίνηση που είναι ενταγμένη στην προσπάθεια επικράτησης της προπαγάνδας και των fake news, που εκπορεύονται μονομερώς από την «ευρωατλαντική» πλευρά.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες της κοινότητας μας απαγορεύουν την άρνηση περιεχομένου, την διάψευση ή την υποβάθμιση καλά τεκμηριωμένων βίαιων γεγονότων και αφαιρούμε περιεχόμενο σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που παραβιάζει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρσάντ Σαντλό. «Σύμφωνα με αυτό, με άμεση ισχύ, αποκλείουμε επίσης κανάλια YouTube που σχετίζονται με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ότι άρχισε να μπλοκάρει τα κανάλια του RT και του Sputnik στο YouTube σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι έχει ήδη λάβει άλλα μέτρα, όπως η διακοπή της δημιουργίας εσόδων και ο περιορισμός των προτάσεων για τα εν λόγω ΜΜΕ, ενώ σημειώνει ότι τα συστήματά του εμφανίζουν σε εμφανές σημείο «έγκυρο περιεχόμενο ειδήσεων», δηλαδή ειδήσεις που συμβαδίζουν με την δυτική προπαγάνδα.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...