Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τους ισχυρισμούς της Wall Street Journal ότι η Ρωσία κλέβει ενέργεια από τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ισχυρισμοί της Wall Street Journal για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye εκθέτουν την αδυναμία της να δει τις σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος,.

Το υπουργείο επεσήμανε σε ένα άρθρο της Wall Street Journal, το οποίο υποστήριξε, επικαλούμενο αναλυτές, ότι η Μόσχα προσπαθούσε «να επαναδρομολογήσει την ηλεκτρική ενέργεια προς τα κατεχόμενα εδάφη, τη Ρωσία, ακόμη και τις εξαγωγικές αγορές, όπου η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται».

“Το συμπέρασμα είναι ότι μια τέτοια “απαλλοτρίωση” από την πλευρά της Ρωσίας θα αποσταθεροποιήσει επιπλέον τις αγορές ενέργειας. Αρκεί μια γρήγορη ματιά στο άρθρο για να κατανοήσουμε την πλήρη αποτυχία των συντακτών του να δουν τις σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος”, αναφέρει η δήλωση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι ήταν το Κίεβο που συνέχισε να βομβαρδίζει την περιοχή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, θέτοντας ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο σε κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής. “Το συμπέρασμα είναι σαφές: καταστρέφοντας την ενεργειακή υποδομή, το καθεστώς του Κιέβου θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια κατοίκους της Ευρώπης με πυρηνική καταστροφή με τη έγκριση της Ουάσιγκτον. Αλλά η Wall Street Journal, που εδρεύει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, δεν ενδιαφέρεται για αυτό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye, που βρίσκεται στην πόλη Energodar, ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα. Ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων στις εγκαταστάσεις τις τελευταίες ημέρες, με drones, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών. Οι περισσότερες επιθέσεις αποκρούστηκαν από την αεράμυνα, ενώ κάποιες υποδομές και περιοχές αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων χτυπήθηκαν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...