Τόκιο: Μέχρι 10.000 θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο2020

Μέχρι 10.000 εγχώριοι θεατές θα επιτρέπονται στους χώρους του Τόκιο 2020, δήλωσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων τη Δευτέρα, μια απόφαση που παραβιάζει τη σύσταση ιατρικών εμπειρογνωμόνων που δήλωσαν ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης χωρίς θαυμαστές ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή.

Η Ιαπωνία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις εκρηκτικές εστίες κορανοϊού που έχουν καταστρέψει άλλες χώρες, αλλά η διάθεση του εμβολίου ήταν αρχικά αργή και το ιατρικό σύστημα προχώρησε στο χείλος σε ορισμένες περιοχές.

Το όριο για τους αγώνες, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου, “θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του χώρου, έως και 10.000 άτομα το μέγιστο”, ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους.

Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι θα χρειαστούν μάσκες και θα ζητηθεί από τους θεατές να ταξιδέψουν απευθείας στους χώρους και να πάνε κατευθείαν στο σπίτι.

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, ανάλογα με το εάν τα μέτρα «έκτακτης ανάγκης» COVID-19, τα οποία αναμένεται να λήξουν την προηγούμενη ημέρα, παρατείνονται ή θα αλλάξουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι θεατές από το εξωτερικό έχουν ήδη απαγορευτεί. Το εθνικό γήπεδο, που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 και λόγω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου που φιλοξενεί αυτή τη φορά, θα είχε 68.000 θαυμαστές.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...