Τοποθέτηση του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ1

Να βγει ορμητικά ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης που θα πει «φτάνει πια» σε αυτή την αδιέξοδη πορεία

Την ανάγκη «να βγει ορμητικά ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης που θα πει “φτάνει πια” σε αυτή την αδιέξοδη πορεία, θα οργανώσει τη αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που είναι η θυσία των αναγκών μας στο βωμό του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοέμβρη.

Ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει συνεχώς το σύνολο των λαϊκών αναγκών για να μείνει στο απυρόβλητο η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Όπως είπε την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εισηγείται το λοκντάουν, δεν προτείνει μείωση του εργάσιμου χρόνου αλλά αντίθετα προτείνει 10ωρα και 12ωρα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει φορολογία στους μεγάλους ομίλους λιγότερο από το 5% των φορολογικών εσόδων και την ίδια ώρα αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων.

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση, σημείωσε ότι η πρόταση αυτή απαντά στο ερώτημα αν οι διαθέσιμοι πόροι θα δοθούν για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα ή για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς όπως υπενθύμισε στη συνέχεια, εκτός από τον κορονοϊό, υπάρχουν την ίδια στιγμή μία σειρά ασθένειες, που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...