Τώρα μέτρα προστασίας για το λαό

Κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Τα όποια μέτρα ατομικής προστασίας και περιορισμού κυκλοφορίας για πρόληψη της διασποράς του ιού, είναι αποσπασματικά και εκ τούτου εν μέρει αναποτελεσματικά που από μόνα τους δεν επαρκούν.

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες τονίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα  δεν επαρκούν. Εξάλλου δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιδημιολογικές μελέτες που να το στηριζουν, το αντίθετο. Αυτό που καταφέρνει η καραντίνα είναι η καθυστέρηση της μετάδοσης του ιού στον χώρο και τον χρόνο.Αυτός εξάλλου θα υφίσταται ακόμη και αποδυναμωμενος.

Επιστήμονες σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ τονίζουν την ανάγκη δραστικής στελέχωσης οικονομικής και υλικοτεχνικής ενίσχυσης των μονάδων υγείας, καθώς και μέτρων στήριξης, προστασίας και οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, οσο και γενικότερα.

Άμεση πρόσληψη υγειονομικών

Γιατί δεν προσλαμβάνονται άμεσα και σε μόνιμες θέσεις όλοι οι υγειονομικοί που απαιτούνται ώστε να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ?

Επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων

Γιατί δεν επιτάσσονται άμεσα όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλίνες, ιδιώτες γιατροί, μάλιστα την στιγμή που παρατηρείται τεράστια κερδοσκοπία στα ιδιωτικά μεγαθήρια?

Μέτρα ατομικής προστασίας

Γιατί δεν εξασφαλίζεται επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ιδίως στα νοσοκομεία?

Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 10 ατόμων, και την ίδια στιγμή ” συναθροίζονται” σε τόπους δουλειάς χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας, για να κερδίζει ο επιχειρηματίας?

Συνωστισμός στα Μ.Μ.Μ

Γιατί μειώνονται τα δρομολόγια των ΜΜΜ αυξάνοντας στο έπακρο τον ήδη υπάρχοντα συνωστισμό – σαν σαρδέλες – σ’ αυτά?

Μετακίνηση

Γιατί υπάρχει λόγος μετακίνησης, αλλά όχι η ελεύθερη κυκλοφορία ενός μέλους σωματείου?

Προληπτικοί έλεγχοι

Γιατί τα μέτρα περιορισμού, δεν συνοδεύονται από αντίστοιχους προληπτικούς ελέγχους, καθετοποιημένους μέσα στην περιοχή που ζούμε? Την  ίδια στιγμή που αποδεικνύεται ότι μέσω μιας μαζικής εφαρμογής διαγνωστικών τεστ, μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία. Για παράδειγμα Νότια Κορέα , Γερμανία, ενώ η Κίνα έχτισε νοσοκομεία για να εξασφαλίσει υποδομές απόκρουσης του.

Περιορισμός στα τεστ του ιού

Γιατί τα κριτήρια για το τεστ του ιού ,γίνονται όλο και πιο περιορισμένα, με τραγικές συνέπειες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα? Με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, τα οποία μάλιστα επιβαρύνουν τους φορείς ελέγχου που χρησιμοποιεί το κράτος?

Δεν αρκεί η ατομική ευθύνη

Δεν αρκεί η ατομική ευθύνη- που βεβαίως όλοι οφείλουμε να έχουμε. Χρειάζονται άμεσα μέτρα σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα των γιατρών σε όλες τις βαθμίδες της υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, καμία  οικονομική συμμετοχή των εξεταζομένων ή νοσηλευόμενων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...