Τουρκία: Ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο

Τουρκικό F16

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα για… παραβιάσεις του εναέριου χώρου της στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του σήμερα σε ναυτική βάση στην Αλεξανδρέττα έκανε λόγο για παρενοχλήσεις και για «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι:

«Παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια»

Εκφράζοντας την πάγια θέση του μεγάλου κεφαλαίου της Τουρκίας ανέφερε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο. Επιθυμούμε λύσεις που συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων έρχονται σε συνέχεια των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο την περασμένη εβδομάδα με τα τουρκικά μαχητικά να καταγράφουν δεκάδες πτήσεις εισερχόμενα κατ’ εξακολούθηση στο FIR Αθηνών και την αμφισβήτηση των χερσαίων συνόρων στον Έβρο.

Κι όλα αυτά με την πλήρη ανοχή των “συμμάχων” μας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Πληροφορίες: [cnn.gr, sputniknews.gr]

Δείτε ακόμα...