Τουρκία: Απειλή ενάντια στις δυνάμεις του Χάφταρ αν συνεχίσουν οι επιθέσεις εναντίον των συμφερόντων της στη Λιβύη

Τουρκική Σημαία Τουρκία
Πηγή: Eurokinissi

Επόμενο επεισόδιο στην επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιθέσεων στην περιοχή της Λιβύης αποτελεί η απειλή της Τουρκίας ότι θα θεωρήσει «νόμιμους στόχους» τις δυνάμεις του Χάφταρ, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις τους εναντίον των συμφερόντων και των διπλωματικών αποστολών της εκεί.

«Αν οι διπλωματικές αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη τεθούν στο στόχαστρο, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χάφταρ νόμιμους στόχους», τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, κατέκρινε τον ΟΗΕ για την απραξία του υπογραμμίζοντας πως «είναι απαράδεκτο για τα Ηνωμένα Έθνη να παραμείνουν και άλλο σιωπηλά απέναντι σε αυτή τη σφαγή». Ενώ πρόσθεσε πως «οι χώρες που παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στον Χάφταρ είναι υπεύθυνες για τον πόνο που υφίσταται ο λαός της Λιβύης και το χάος και την αστάθεια στην οποία σύρεται η χώρα».

Ως “εγκλήματα πολέμου” χαρακτήρισε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίς χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης.

Στην πυραυλική επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία αποτελεί σύμμαχο της Τουρκίας, κατηγόρησε για τις επιθέσεις αυτές τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...