Τουρκία: Απέσυρε την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο Μουαρέμ Ιντζέ

Ο Μουαρέμ Ιντζέ, ο ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, σε μια ακόμη ένδειξη των σφοδρών ενδοαστικών παζαριών που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν. Τον Μάη του 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket.

Παράλληλα, ο Σινάν Ογάν, ένας ακόμη υποψήφιος για την προεδρία, έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι αποχωρεί από τις προεδρικές εκλογές. Ο Σινάν Ογάν δήλωσε ότι σήμερα θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και αύριο θα μιλήσει στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...