Δείπνο διάρκειας πάνω από 5 ώρες είχαν το Σάββατο οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία μαζί με τους επικεφαλής κομμάτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, από διασπάσεις του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού ΑΚΡ (όπως το DEVA και το GP). Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, του νεοφιλελεύθερου «Καλού Κόμματος» (IYI), Μεράλ Ακσενέρ, του ισλαμιστικού «Κόμματος Ευδαιμονίας» (SP), Τεμέλ Καραμολάογλου, του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, του Κόμματος του Μέλλοντος (GP), Αχμέτ Νταβούτογλου, και του σοσιαλδημοκρατικού Δημοκρατικού Κόμματος (DP), Γκιουλτεκίν Ουισάλ.
Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία «βιώνει τη βαθύτερη πολιτική και οικονομική κρίση» και ως βασικός κοινός στόχος περιγράφεται η επιστροφή της χώρας σε ένα «ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα». Οι «6» εξέφρασαν συμφωνία σε έναν «οδικό χάρτη» για την οικοδόμηση ενός «ισχυρού, φιλελεύθερου, δημοκρατικού και δίκαιου συστήματος, στο οποίο καθιερώνεται ο διαχωρισμός των εξουσιών με ένα αποτελεσματικό και συμμετοχικό νομοθετικό σώμα, μια διαφανή και υπεύθυνη διοίκηση και ένα αμερόληπτο και ανεξάρτητο δικαστικό σώμα».
Σημειωτέον, στις 28 Φλεβάρη θα δοθεί στη δημοσιότητα πληρέστερο κείμενο για τους άξονες συνεργασίας των «6». Παρά τα σχετικά σενάρια, δεν είναι ακόμα σαφές αν τα 6 κόμματα εξετάζουν συνεργασία στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.
Στη συνάντηση του Σαββάτου δεν πήρε μέρος εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος HDP. Ο συμπρόεδρος του HDP Μιχτάρ Σαντζάρ σχολίασε ότι «όποιος κάνει το HDP εχθρό δεν διαφέρει από το AKP και το MHP».
Την ίδια ώρα, δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ξανά ενισχυμένα τα ποσοστά της αντιπολίτευσης. Ερευνα της «Metropoll» εμφανίζει το 49,7% των ερωτηθέντων υπέρ της αντιπολίτευσης, ενώ το ποσοστό στήριξης στη «Λαϊκή Συμμαχία» (ΑΚΡ και εθνικιστικό ΜΗΡ) εμφανίζεται στο 42,1%.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα (κρέας, ρύζι, λαχανικά, γαλακτοκομικά) από 8% στο 1% από τη Δευτέρα. Επίσης, ιεραρχώντας ψηλά πάντα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ετοίμασε και τρία πακέτα στήριξης για επενδυτές, ειδικά σε κλάδους που αφορούν εξαγωγές.