Τουρκία: Δικαστήριο αποφάσισε συνέχιση της προφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την παραμονή του επιχειρηματία και στελέχους ΜΚΟ Οσμάν Καβαλά στη φυλακή, έπειτα από τέσσερα χρόνια κράτησης χωρίς να έχει καταδικαστεί, σε μια δίκη η οποία συνεχίζεται και έχει εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Άγκυρας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Ο Καβαλά είχε συλληφθεί μετά τις αντιδράσεις για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί το 2013 κι ενώ δικαστήριο τον αθώωσε, συνελήφθη πάλι τον Οκτώβριο του 2017 πάλι, αυτήν τη φορά με κατηγορίες που τον συνέδεαν με την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του ΑΚΡ το 2016. Η υπόθεση θεωρείται ότι έχει πολιτικά κίνητρα και ότι αποτελεί ένδειξη της καταστολής διαφωνούντων υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την «ανησυχία» της Ουάσιγκτον για τη διολίσθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίων στην Τουρκία και κάλεσε εκ νέου την Άγκυρα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ και να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση του Καβαλά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...