Τουρκία: Δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν κατά μαζικών διαδηλώσεων

Πηγή: Sol haber

Σε νέα επίδειξη τήρησης της τάξης που βολεύει τη πλουτοκρατία προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία, σε μία περίοδο που πρωτοστατεί στην όξυνση φονικών για τους λαούς όλης της περιοχής ανταγωνισμών.

Δυνάμεις καταστολής έσπευσαν να «περιποιηθούν» διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορείες (σε Κωνσταντινούπολη και αλλού) για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τις μαζικές κινητοποιήσεις για το πάρκο Γκεζί, που ξέσπασαν με αφορμή τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μεγάλου χώρου πρασίνου, αλλά πήραν ευρύτερες διαστάσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΑΚΡ.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, με αποτέλεσμα το τραυματισμό διαφόρων. Σα να μην έφταναν αυτά, έγιναν και συλλήψεις διαδηλωτών, περιλαμβανομένων και 16 μελών του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ).

Το ΤΚΡ πήρε αποφασιστικά μέρος στις κινητοποιήσεις με σύνθημα «στεκόμαστε στα πόδια μας: Καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει έναν οργανωμένο λαό», καλώντας τα λαϊκά στρώματα της χώρας να οργανώσουν ευρύτερα την πάλη για τα δικαιώματά τους.

Από τη πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προσέφερε απόλυτη στήριξη στις δυνάμεις καταστολής, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι οι αξιωματικοί της θα «ανταμειφθούν» για το έργο τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...