Τουρκία: Δύο επιζώντες ανασύρθηκαν από τα ερείπια 209 ώρες μετά τον σεισμό – Στους 35.418 οι νεκροί

Περισσότεροι επιζώντες ανασύρονται ζωντανοί από τα ερείπια εννέα ημέρες μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία. Ένας πατέρας και η κόρη του διασώθηκαν περίπου 209 ώρες στην σκληρά πληγείσα επαρχία Χατάι.

Νωρίτερα, ένας 65χρονος Σύρος και ένα ανήλικο κορίτσι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια κτιρίου στην ίδια επαρχία, 208 ώρες μετά τον σεισμό. Η διάσωση αναπτέρωσε τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζήσαντα μέλη της οικογένειας από τα ερείπια του συγκεκριμένου σπιτιού.

Οι σεισμοί της περασμένης εβδομάδας, οι χειρότεροι στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες», δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 35.418.

Ο Ερντογάν είπε ότι περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές. Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στη νότια Τουρκία είναι πλέον μη κατοικήσιμα και υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε χώρα θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε και εμείς σε μια τέτοια καταστροφή».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος εγκλωβισμένος στα χαλάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TRT, Anadolu

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...