Τουρκία: Ειδικός συμβουλεύει για βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σημαίες Φινλανδία - ΝΑΤΟ

Η Τουρκία πρέπει να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφύγει κινδύνους για τη δική της ασφάλεια, δήλωσε στο TASS ο Τούρκος πολιτικός και οικονομικός επιστήμονας και πρώην εμπορικός εκπρόσωπος στη Ρωσία, Aydin Sezer.

«Δεν νομίζω ότι η Τουρκία τελικά θα ασκήσει βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ», είπε. «Μπορεί να προσπαθήσει να επιβραδύνει τη διαδικασία, αλλά μου φαίνεται ότι στο τέλος, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει τη δύναμη που θα μπορεί να μιλήσει εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τα λόγια του, τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας αντιτίθενται στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λόγω της υποστήριξης της Στοκχόλμης στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK, χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία).

“Σε αυτό το πλαίσιο, κύκλοι που ευνοούν τον ευρασιατισμό πιστεύουν ότι η Τουρκία πρέπει να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας. Επίσης, το πιστεύω, είναι σημαντικό για την αποτροπή κινδύνων για την ασφάλεια της ίδιας της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...