Τουρκία: Έκλεισαν και πάλι τα Δαρδανέλια λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς στην επαρχία Τσανάκαλε

Έκλεισαν και πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων, εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς που έχει επεκταθεί σε έκταση 15.000 στρεμμάτων, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών.

Η κυκλοφορία των πλοίων έκλεισε και προς τις δύο κατευθύνσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα 8 αεροπλάνα και τα 26 ελικόπτερα που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και τα οποία ανεφοδιάζονται με νερό από την περιοχή, εξήγησε ο υπουργός Ιμπραχίμ Γιουμακλί, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η ένταση των ανέμων, οι οποίοι χθες Τρίτη έπνεαν με ταχύτητα που έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, σήμερα το πρωί έχει μειωθεί. Όμως οι αρχές φοβούνται ότι θα ενισχυθούν εκ νέου το απόγευμα και θα φτάσουν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνολικά 1.251 άνθρωποι από εννέα χωριά καθώς και από μια πανεπιστημιούπολη αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ογδόντα τρεις άνθρωποι που αντιμετώπισαν προβλήματα από τον καπνό χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Από την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί εννέα σπίτια και περίπου 10 βουστάσια, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 90 ζώα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...