Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας μετά τον θάνατο 9 Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ. 

Αργά χθες βράδυ είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους εννέα.

Στη σύσκεψη, στο γραφείο του προέδρου στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και ότι σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ, το οποίο έχει βγει παράνομο στην Τουρκία.  

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ, ενώ καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...