Τουρκία: «Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας στην Κύπρο»

«Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας στην Κύπρο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις αναφορές σε αυτό από τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σημείωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι «στο αμερικανικό Κογκρέσο χειροκροτούν όρθιοι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουν Τουρκοκύπριοι στο νησί, είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν έχουμε χρόνο να ξοδέψουμε με τις φιέστες του δίδυμου Ρωμιών – Ελλήνων που δεν συμβάλλουν στο παραμικρό στη λύση», καταλήγοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας στην Κύπρο».

Τέλος, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είπε ότι «αυτοί που βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο λένε πως πρέπει να υπάρξει λύση δύο ξεχωριστών λαών, ωστόσο αυτοί που χειροκρότησαν τον Ελληνα πρωθυπουργό στις ΗΠΑ δεν βλέπουν αυτές τις πραγματικότητες».

Δείτε ακόμα...