Τουρκία: Επεισόδια στο κοινοβούλιο – Ένας βουλευτής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ένας Τούρκος βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Iyi Parti («Καλό Κόμμα»), ο Χουσεϊν Ος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εισήλθε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σήμερα στην ’Αγκυρα, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συμπλοκής μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα μια βουλευτής του ίδιου κόμματος στο οποίο ανήκει ο νοσηλευόμενος βουλευτής.

«Διαπιστώσαμε ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι (…) Πραγματοποιήθηκε καρδιακή απινίδωση στο νοσοκομείο», δήλωσε η Αϊλίν Τζεσούρ, βουλευτής του Iyi Parti.

Ο 58χρονος Ο βουλευτής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και η κατάστασή του θεωρείται «κρίσιμη», είπε η Τζεσούρ.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τουρκικά μέσα δείχνουν τον βουλευτή από την Τραπεζούντα να ξυλοκοπείται από έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023. «Ο βουλευτής μας έπεσε θύμα βαριάς επίθεσης. (…) Είναι μια ημέρα ντροπής για το τουρκικό κοινοβούλιο και για όσους διέπραξαν αυτήν την επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Iyi Parti, Κουρσάτ Ζορλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...