Τουρκία: Επίθεση σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ

πρόσφυγες

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, μια τουρκική αεροπορική επίθεση έπληξε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ, το οποίο στεγάζει Κούρδους πρόσφυγες από την Τουρκία. Η Άγκυρα είχε χαρακτηρίσει το στρατόπεδο «τρομοκρατικό έδαφος».

«Ήταν μια αεροπορική επίθεση και έλαβε χώρα κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων του Makhmour. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους », δήλωσε ο Sirwan Barzani, διοικητής των κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw.

Η επίθεση στόχευε ένα «νηπιαγωγείο κοντά σε σχολείο» στο στρατόπεδο που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, δήλωσε ο τοπικός βουλευτής και ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν στην πόλη Ερμπίλ, Ρασάντ Γαλάλι.

” Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν. “

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Rudaw στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει λοφία γκρίζου καπνού πάνω από αυτό που φαίνεται να είναι το στρατόπεδο. Η εγκατάσταση στεγάζει περισσότερους από 12.000 Κούρδους που εγκατέλειψαν την Τουρκία τη δεκαετία του 1990. Βρίσκεται στο Ιράκ σε μια περιοχή που αμφισβητείται από τη Βαγδάτη και την κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής Κουρδιστάν στα βόρεια.

Πηγή: RT

Δείτε ακόμα...