Τουρκία: Για «αύξηση της έντασης στην περιοχή» κατηγορεί την Ελλάδα

Ελλάδα-Τουρκία
Φώτο Αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Χτες συνεδρίασε στη γείτονα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, εξετάζοντας τις εξελίξεις γύρω από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τις επιφυλάξεις για την είσοδο ειδικά της Σουηδίας σε αυτό κ.τ.λ.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις για όλα τα ανοιχτά θέματα, από το Αιγαίο και τη Συρία μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τον Καύκασο.

Σε σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα σημειώνεται ότι «οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική και οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας», ενώ σημειώνεται πως «οποιοδήποτε τετελεσμένο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέπεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Για το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται ξανά ότι «όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους». Ενώ με πρόσχημα τις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Σουηδία, όπου κάηκε το Κοράνι, σημειώνει: «Όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους».

Η δε τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε 48 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο ενώ ακολούθησαν και 3 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Δείτε ακόμα...