Τουρκία – Ισραήλ: Η MIT προειδοποιεί τη «Μοσάντ» να μη σκοτώνει μέλη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος

Ένα δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχει δραστηριότητα στο τουρκικό έδαφος της μυστικής υπηρεσίας «Μοσάντ» του Ισραήλ και ενδεχομένως να σχεδιάζει εκτελέσεις μελών της Χαμάς που είναι στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» αναφέρει πως η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς ομολόγους της στη «Μοσάντ» να διεξάγουν ειδική επιχείρηση στο έδαφός της, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας μελών του παλαιστινιακού ριζοσπαστικού κινήματος Χαμάς.

Η MIT έχει λάβει κάθε προφύλαξη και χρησιμοποίησε τις τεχνολογίες της στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για να εξασφαλίσει 24ωρη προστασία της Τουρκίας έναντι όλων των απειλών για την ασφάλεια, έγραψε η εφημερίδα, σχολιάζοντας μια παρατήρηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προειδοποίησε το Ισραήλ ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες για δολοφονία μελών της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος δεν θα έμεναν χωρίς συνέπειες.

Η «Hurriyet» αναφέρει ακόμα ότι ήταν η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών που διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και ότι επέτρεψε την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων.

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε στις 4 Δεκέμβρη ότι η MIT είχε προειδοποιήσει την υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ για τις μεγάλες συνέπειες μιας πιθανής επιχείρησης κυνηγιού μελών της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος. Η προειδοποίηση ήρθε εν μέσω αναφορών που ισχυρίζονταν ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να δολοφονήσει ηγέτες της Χαμάς εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και του Κατάρ.

Πηγή: «Hurriyet», TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...