Τουρκία: Κλείδωσαν βρεφικό γάλα στα σουπερμάρκετ! Δάκρυα πολιτών στις κάμερες

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Φώτο Αρχείου / Κωνσταντινούπολη, Τουρκία / Πηγή: Unsplash / Φωτογράφος: Anna

Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, και όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται χειρότερη… Το δολάριο άγγιξε τις 10 λίρες, κι ενώ ο βασικός μισθός παλιά είχε φθάσει και τα 450 με 460 ευρώ τώρα έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. Μάλιστα, το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει βασικό μισθό, όταν έχουν τρία, τέσσερα ή περισσότερα παιδιά στην οικογένεια κι αυτό το πρόβλημα εντείνεται με το προσφυγικό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα και το βρεφικό γάλα κλειδώνεται στα σουπερμάρκετ.

Ο λαός της Τουρκίας, αυτός που μοχθεί για να τα βγάλει πέρα, για να επιβιώσει, είναι όπως και ο δικός μας λαός, όπως όλοι οι λαοί, που μοχθούν κάτω από το βάρος της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Ολοι οι λαοί του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, την ακρίβεια, την ανεργία, την υγεία, τη μόρφωση, τη στέγαση. Ολοι έχουν και τον ίδιο αντίπαλο : το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Αφιερώνουμε στους Τούρκους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, ένα τραγούδι, το ΜΕΣ’ ΣΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΑ ΣΤΕΝΑ των Πυθαγόρα και Καλδάρα.

Με πληροφορίες από: skai.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...