Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση, επανέρχεται με την αξιοποίηση του δράματος των προσφύγων

Έβρος Επεισόδια
Φώτο αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Μετά την αμφισβήτηση και των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο, η Τουρκική αστική τάξη ανεβάζει κι άλλο την ένταση με την Ελλάδα.

Επανέρχεται στην εκμετάλλευση του προσφυγικού δράματος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αττάλειας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε την αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που θα θελήσουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Με δεδομένο ότι η διαδρομή αυτή, υποχρεώνουν να περνάει από την Ελλάδα, γίνεται άλλη μια προσπάθεια να αυξηθεί η ένταση προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Για άλλη μια φορά, στην πλάτη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, παίζονται παιχνίδια γεωστρατηγικού και οικονομικού ενδιαφέροντος για τα μεγάλα, περιφερειακά και διεθνή μονοπώλια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου:

«Λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε, αλλά μόλις το ξέσπασμα περάσει θα θελήσουν να φύγουν και να ξαναπάνε εκεί. Και δεν το λέω αυτό ως απειλή».

Εκφράζοντας τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου της Τουρκίας, ζήτησε την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες και την επικαιροποίηση της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ. Κι όλα αυτά στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας…

Ταυτόχρονα, ακολουθώντας την τακτική όλων των καπιταλιστικών κρατών που δεν λογαριάζουν την υγεία μπροστά στο κέρδος, έκανε αναφορά στην “επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας” προκειμένου να έρθουν τουρίστες στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα...