Τουρκία: Κόντρες με τη Γαλλία εν μέσω πανδημίας

Τουρκία, Αγκυρα
Τουρκία, Άγκυρα, Μαυσωλείο Κεμάλ Ατατούρκ / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον Γάλλο ΥΠΕΞ πως, στην συνέντευξη του με τη Λε Μοντ, στην προσπάθεια του να συγκαλύψει την αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκεται η Γαλλία με την κρίση του κορονοϊού, στοχοποιεί την Τουρκία.

Κατανοούμε τη δυσφορία που προκαλεί το γεγονός ότι η Γαλλία στις πιο δύσκολες μέρες δεν μπορεί να προσφέρει χείρα βοηθείας στους γείτονές της την ώρα που η Τουρκία τρέχει για φιλική βοήθεια στις δύσκολες μέρες.

Τουρκικό Υπουργείο εξωτερικών

Προστίθεται ότι «στην πραγματικότητα είναι η Γαλλία που στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, που ενθαρρύνει τις δυνάμεις ενάντια στο νόμιμο καθεστώς της Λιβύης, υποσκάπτει τις δυναμικές λύσεις του Κυπριακού, αγνοεί επίμονα τα δικαιώματα των Τ/Κ και προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις στη σύμμαχο Τουρκία».

«Ας μη ξεχνάμε ότι η Γαλλία η οποία πιστεύει πως η στρατιωτική μέθοδος είναι η μόνη οδός για τη λύση στην κρίση της Λιβύης, που έχει υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός, που βομβαρδίζει νοσοκομεία ακόμη και τις μέρες της επιδημίας, που εμποδίζει την παραγωγή πετρελαίου που είναι το μόνο έσοδο της Λιβύης και έχει κόψει τον αγωγό νερού του Χαφτάρ, αποτελεί εμπόδιο στον τερματισμό της δυστυχίας του λαού της Λιβύης στηρίζοντας με αντίθετο τρόπο την απόφαση 2259 του ΣΑ του ΟΗΕ», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ. Προσθέτει επίσης πως η συμβουλή της Τουρκίας στη Γαλλία είναι να επικεντρωθεί στην προστασία και την επούλωση των πληγών των Γάλλων και των Ευρωπαίων από την επιδημία του κορονοϊού. 

Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως μια απειλή για την ευημερία και ασφάλεια της Ευρώπης επιδιδόμενη σε έναν αγώνα εξουσίας.

Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Με πληροφορίες από : philenews.com

Δείτε ακόμα...