Τουρκία: Με Navtex αμφισβητούν Χίο, Ψαρά και Σάμο

Τουρκική Άσκηση- Φρεγάτες-πλοίο
Φώτο Αρχείου / Τουρκικές φρεγάτες σε Άσκηση / Πηγή: Turkish Navy

Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνει η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Με τον αέρα που της δίνει συνεχώς η “Συμμαχία” του ΝΑΤΟ, η Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας εξέδωσε Navtex σύμφωνα με την οποία η Χίος, τα Ψαρά και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Το Γραφείο Σμύρνης της Υπηρεσίας Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού εξέδωσε δύο κείμενα της NAVTEX, το πρώτο στις 30 Απριλίου και το δεύτερο στις 15 Μαΐου.

Η νέα Τουρκική NAVTEX

Σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβέρνηση, τα τουρκικά ΜΜΕ θριαμβολογούν αφού, όπως γράφουν, για πρώτη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κάνουν μια τέτοια ευθεία αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούν αυταπάτες περί ισχυρών συμμάχων που θα αποτρέψουν την Τουρκική επιθετικότητα, αφού τα στρατηγικά σχέδια των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του προσωπικού τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ περιλαμβάνει τη συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Γι’ αυτό, μονόδρομος για τον ελληνικό λαό και τους λαούς τη περιοχής είναι η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Δείτε ακόμα...