Τουρκία: Μεγάλες πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά – Χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας μιας δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην χερσόνησο Ντάτσα της νοτιοδυτικής Τουρκίας με τους πυροσβέστες να αγωνίζονται σήμερα να την περιορίσουν. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκάλεσαν την εξάπλωσή της σε κατοικημένες περιοχές στη διάρκεια της νύχτας.

Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε ότι από τις προκαταρκτικές έρευνες προκύπτει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή περίπου χθες το μεσημέρι.«Αυτό που καθιστά λίγο δυσκολότερο το έργο μας είναι οι άνεμοι καθώς η κατεύθυνση και η έντασή τους είναι απρόβλεπτες», δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι περίπου 450 κατοικίες εκκενώθηκαν και 3.530 άνθρωποι απομακρύνθηκαν καθώς η φωτιά έφθασε σε κατοικημένες περιοχές στα αραιοκατοικημένα τμήματα της χερσονήσου.

Οπτικό υλικό από χθες δείχνει καπνό να υψώνεται από δασική περιοχή καθώς τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής κάνουν ρίψεις νερού ενώ οι φλόγες εξαπλώνονται. Διακρίνεται επίσης ο κήπος ενός σπιτιού να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και τα δέντρα του να φλέγονται.

Το γραφείο του δημάρχου της επαρχίας Μούγλα ανακοίνωσε ότι κάηκαν 17 κατοικίες και περίπου 7.000 στρέμματα γης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα δήλωσε ότι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την φωτιά και 9 από αυτούς νοσηλεύονταν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις αρχές, 10 αεροπλάνα και 20 ελικόπτερα, ανάμεσά τους και ένα που έχει δυνατότητα να επιχειρεί τη νύχτα, συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...