Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά καίει το τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας

Μεγάλη πυρκαγιά στην Τουρκία
Πηγή; Twitter

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται η δασική πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Τουρκία, καθώς οι άνεμοι ενισχύουν και εξαπλώνουν τις φλόγες παρά τις προσπάθειες στο έδαφος και από τον αέρα με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να επιχειρούν για να την περιορίσουν.

Οι σκηνές των φλεγόμενων δασικών εκτάσεων κοντά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας πυροδοτεί φόβους ότι η χώρα θα ξαναζήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης χρονιάς, που απανθράκωσαν 1.400.000 στρέμματα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.

Καπνός αναδίδεται από λόφους καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται σε αραιοκατοικημένη δασική περιοχή. Αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν ξαναρχίσει τις ρίψεις νερού.

Η αστυνομία συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε περί τις 20:00 της Τρίτης και έχει σαρώσει πάνω από 34.000 στρέμματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε χθες Πέμπτη ότι συνελήφθη άνδρας που ομολόγησε πως ότι έβαλε φωτιά στο δάσος εξαιτίας διαπληκτισμού με μέλη της οικογένειάς του.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα δήλωσε επίσης χθες ότι 29 άνθρωποι υπέστησαν τραύματα, εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της πυρκαγιάς και δύο συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Συνολικά, 274 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους προληπτικά, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...