Τουρκία: Νέα δικαστική δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου

Αντιμέτωπος με νέες δικαστικές περιπέτειες βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Haberturk», σήμερα κατατέθηκε νέα αγωγή σε βάρος του για «στημένο διαγωνισμό» την εποχή που ήταν δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού. 

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και εάν κριθεί ένοχος, ο Ιμάμογλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς κρίθηκε ένοχος ένοχος για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία χαρακτήρισε «ηλίθιους» επειδή ακύρωσαν τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο 52χρονος Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται ένας από τους πιθανούς υποψήφιους και ορισμένες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι θα επικρατούσε του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...