Τουρκία: Νέα Navtex για το Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ της Κύπρου

Τουρκία - Το ερευνητικό πλοίο Barbaros (BARBAROS_HAYREDDIN_PASA) κατά τη διάρκεια σεισμικών ερευνών
Φώτο Αρχείου / Τουρκία – Το ερευνητικό πλοίο Barbaros (BARBAROS_HAYREDDIN_PASA) κατά τη διάρκεια σεισμικών ερευνών / Πηγή: marine traffic

Λίγο μετά τη λήξη της συνάντησης του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του νέου εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex.

Μπορεί ο καταστροφικός σεισμός που είχε αποτέλεσμα να θρηνήσουν νεκρούς τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία. Ωστόσο η Τουρκία φαίνεται πως επιμένει να συνεχίζει τις προκλήσεις της, με νέα Navtex.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης και μετά τη λήξη της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του νέου εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex που αφορά στο Μπαρμπαρός.

Η συγκεκριμένη Navtex αφορά σε σεισμογραφικές έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μαρμπαρός. Πραγματοποιούσε ήδη παράτυπες έρευνες στα τεμάχια 6 και 7 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σύμφωνα με την τουρκική ναυτική οδηγία, το Μπαρμπαρός θα διακόψει τις έρευνές του στα συγκεκριμένα τεμάχια, οι οποίες θα διαρκούσαν μέχρι την 9η Νοεμβρίου. Θα συνεχίσει πραγματοποιώντας έρευνες στα τεμάχια 5 και 6.

Το ερευνητικό πλοίο Barbaros (BARBAROS_HAYREDDIN_PASA) κατά τη διάρκεια σεισμικών ερευνών ΤΩΡΑ / Πηγή: marine traffic

Πηγή: shodb.gov.tr, AIS

Δείτε ακόμα...