Τουρκία: Νέο τεστ και 25.466 ΜΕΘ

Τουρκική Εθνοσυνέλευση
Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Ο Φαχρετίν Κοτζά, Τούρκος Υπουργός Υγείας, ενημέρωσε την εθνοσυνέλευση για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Τεστ ταχείας εντόπισης του κορονοϊού και 25.466 ΜΕΘ

Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σε όλες τις πόλεις της χώρας ένα τεστ ταχείας εντόπισης του κορονοϊού και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει το δικό της τεστ ώστε να μπορούν να γίνονται 10-15 χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα. Μάλιστα είπε ότι κατόπιν παραγγελίας, έστειλε 500 χιλιάδες διαγνωστικών κιτ στις ΗΠΑ.

Ήδη, είπε ο Τούρκος υπουργός, έχουν γίνει 10 χιλιάδες τεστ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

Από τα 372.000 άτομα που έφτασαν στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός, εκείνοι που υποβλήθηκαν σε τεστ για κορονοϊό ήταν 10.000.

Εάν η ασθένεια εξαπλωθεί στη χώρα μας και υπάρξει επιδημία, υπάρχει συνολική χωρητικότητα 25.466 μονάδων εντατικής θεραπείας. Είμαστε έτοιμοι για πιθανά κακά σενάρια

Φαχρετίν Κοτζά, Τούρκος Υπουργός Υγείας

Τρεις νεκροί. Ο τρίτος ήταν ο Αϊτάτς Γιαμάν, Στρατηγός ε.α.

Σε τρία ανήλθαν τα θύματα του κορονοϊού στην Τουρκία. Αυτά σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σήμερα (19.03) στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Το τρίτο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς. Ο Αϊτάτς Γιαμάν πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (GATA). Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα...