Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα χτυπήσει στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να στοχεύσει ένα στρατόπεδο προσφύγων, που θεωρείται «θερμοκοιτίδα» για τους εχθρούς της Άγκυρας, στη συνεχιζόμενη σύγκρουση εναντίον Κούρδων μαχητών – εκτός εάν τα Ηνωμένα Έθνη το καθαρίσουν πρώτα.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε πόσο περισσότερο πρέπει να περιμένει η Άγκυρα μέχρι τον ΟΗΕ να εξαλείψει μαχητικές ομάδες από το Makhmour, ένα στρατόπεδο 180 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, στο Ιράκ.

«Εάν τα Ηνωμένα Έθνη δεν το καθαρίσουν, θα το κάνουμε ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Makhmour αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για την Τουρκία όσο και το προπύργιο του ΡΚΚ στα βουνά του Καντίλ στα βόρεια. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε το στρατόπεδο μεταναστών ως «θερμοκοιτίδα» για μαχητές που απαιτεί δράση.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο ιρακινό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία παραπονέθηκε στη Βαγδάτη για «τρομοκρατικές δραστηριότητες που ξεκίνησε από το ΡΚΚ από το στρατόπεδο τους στο Makhmour εναντίον της Τουρκίας».

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...