Τουρκία: Οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στην πανδημία του κορονοϊού

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη
Τουρκία, Κωνσταντινούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Τις 86.306 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία και οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 2.017. Ο κορονοϊός αποτελεί σχεδόν αποκλειστικό θέμα στις εφημερίδες της γειτονικής χώρας.

Τουρκικός Τύπος

Η Τζουμχουριγέτ σημειώνει ότι μη μπορώντας να πιάσει η Κυβέρνηση τον στόχο που είχε βάλει για τον προϋπολογισμό προσπαθεί να καλύψει τα ελλείμματα με τα χρήματα των προστίμων που επέβαλε στους παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό. Υπογραμμίζει ότι είναι μεγάλο το ρίσκο για τους εργαζόμενους με τις αναγκαστικές άδειες. Αυτές ήδη θεσμοθετήθηκαν λόγω των μέτρων προστασίας. Το μέλλον τους, συνεχίζει, εξαρτάται πλέον από το έλεος των εργοδοτών. Οι εργάτες που θα πληρώνονταν για το τρίμηνο από 1.750 λύρες Τουρκίας (230 €) έως 4.380 λύρες Τουρκίας (580 €) με το επίδομα που ενέκρινε η κυβέρνηση θα πρέπει να “ζήσουν” μόνο με 1.177 λύρες Τουρκίας (155 €).

Ενώ το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολία, φερέφωνο της κυβέρνησης, φιλοξενεί τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Κοτζά. Επισημαίνει ότι δεν πρέπει να χάσουν αυτά που πέτυχαν και ότι περιμένουν μια μεγάλη (οικονομικά).

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Παράλληλα, χθες,τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτήν κατέληξαν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, στην συνέχιση της στενής τους συνεργασίας κατά των απειλών που η πανδημία του κορονοϊού συνιστά για την δημόσια υγεία και τις οικονομίες των δύο χωρών. Περαιτέρω διευκρινίσεις δε δόθηκαν.

Δείτε ακόμα...