Τουρκία – Ουκρανία: Η στρατηγική εταιρική σχέση ενισχύει ήδη τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο κρατών

Η 2η Νατοϊκή Αρμάδα Ναρκοπολέμου SNMCMG2 στην άσκηση POSEIDON στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Γεωργίας και Ουκρανίας
Φώτο Αρχείου / Η 2η Νατοϊκή Αρμάδα Ναρκοπολέμου SNMCMG2 στην άσκηση POSEIDON στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Γεωργίας και Ουκρανίας / Πηγή: MARCOM

«Η στρατηγική εταιρική σχέση ενισχύει ήδη τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο κρατών», τόνισαν στο μεταξύ σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σημείωσαν την υλοποίηση σειράς σημαντικών έργων στην κατασκευή αεροσκαφών και την ανάπτυξη των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας. Το Κίεβο έχει ήδη αγοράσει και αναπτύξει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

Αναφέρεται ακόμα ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις για την «ενίσχυση της ασφάλειας» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και την ενεργή συμμετοχή της στον νέο διεθνή μηχανισμό «Πλατφόρμα της Κριμαίας».

Η σύμπραξη με την Τουρκία βαθαίνει πολύπλευρα: «Ήδη ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών μας. Η αναμενόμενη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών θα συνεισφέρει επίσης στην οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...