Τουρκία: «Παγώνει» την παραλαβή δεύτερης συστοιχίας S-400

s-400

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, αναβλήθηκε η προμήθεια της δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος. Ειδικότερα ανέφερε ότι η Τουρκία παρέλαβε την πρώτη συστοιχία και υπήρχε σχέδιο για δεύτερη, αλλά η παραλαβή δεν προχώρησε γιατί οι σχετικές διαβουλεύσεις με τη Ρωσία επεκτάθηκαν χρονικά.

«Η Τουρκία έκατσε στο τραπέζι για ένα σχέδιο με δυο συστοιχίες ( S-400).  Δηλαδή δεν είπαμε θα πάρουμε ένα. Ήταν ξεκάθαρα όλα. Οι παράμετροι, τα χαρακτηριστικά. Εμείς παραλάβαμε την πρώτη παρτίδα. Θα μπορούσαμε να παραλάβουμε άμεσα και τη δεύτερη παρτίδα. Όμως όπως ξέρετε υπήρχε πρόβλεψη για μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγής. Οι διαβουλεύσεις επειδή συνεχίζονται η συνέχεια της δεύτερης συστοιχία επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα δύο βασικά σχέδια για την Πολεμική της Αεροπορία, ήταν η αγορά 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και αντιαεροπορική άμυνα μέσω του ρωσικού συστήματος των S-400. Η Ουάσιγκτον έθεσε εκτός του προγράμματος των F-35 την Τουρκία ενώ η Άγκυρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...