Τουρκία: Προσπάθεια διάσωσης μελών πλοίου μετά από επίθεση πειρατών

τούρκικο πλοίο Μότσαρτ

Η Τουρκία προσπάθησε σήμερα να σώσει επιζώντα μέλη ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αφού οι πειρατές του επιτέθηκαν στα παράλια της Νιγηρίας, σκοτώνοντας ένα άτομο και απήγαγαν 15, σύμφωνα με τις τουρκικές κυβερνήσεις και τα κρατικά ΜΜΕ.

Τρία μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο τουρκικό πλοίο, που ονομάζεται Μότσαρτ, μετά την επίθεση το Σάββατο το πρωί στον Κόλπο της Γουινέας.

Ένα μέλος του πληρώματος, ένας Αζέρος, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού και 15 απήχθησαν από τους πειρατές, δήλωσε η κρατική υπηρεσία Anadolu της Τουρκίας. Το πλοίο, που εγκαταλείφθηκε από τους πειρατές και τώρα κατευθύνθηκε προς την ακτή της Γκαμπόν, είχε αρχικά πλήρες 19.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης πλοίου Boden με έδρα την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες και οι χειριστές του πλοίου απήχθησαν με απειλή. Είχε κατευθυνθεί στο Κέιπ Τάουν από το Λάγος. Το Boden δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μίλησε δύο φορές τηλεφωνικώς με έναν από τους καπετάνιους που παρέμειναν στο πλοίο, τον Φουκάν Γιάρεν, δήλωσε το γραφείο του, προσθέτοντας ότι κατευθύνει αξιωματούχους στην αποστολή διάσωσης για το άλλο απαχθέν προσωπικό.

Ο Γιάρεν αναφέρθηκε επίσης ότι οι πειρατές χτύπησαν τα μέλη του πληρώματος και τον άφησαν με ένα τραυματισμένο πόδι, ενώ ένας άλλος ακόμα στο πλοίο είχε τραύματα από θραύσματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Jeyhun Bayramov, επιβεβαίωσε στο Twitter το θάνατο του πληρώματος των Αζέρων στην «πειρατική επίθεση» στο τουρκικό πλοίο.

Το σκάφος ανέφερε τελευταία την τοποθεσία του περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) νότια του Λάγος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της MarineTraffic. Έφτασε στη Νότια Αφρική μια εβδομάδα αργότερα.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...