Τουρκία: Συνελήφθησαν 17 άτομα που προπηλάκισαν ένα μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Ένωση Νέων Τουρκίας: Προπηλακισμός ναύτη πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 17 άτομα που προπηλάκισαν και φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι ενός μέλους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο επίσκεψης, σε μια διαμαρτυρία ενάντια στην αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Πόλης.

Η ομάδα των διαδηλωτών, μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Ένωση Νέων Τουρκίας (TGB), κοινοποίησε στο twitter φωτογραφίες του συμβάντος, στις οποίες οι συγκεντρωμένοι φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα προς το μέλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Είσαι εχθρός μας και δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθεροι στα εδάφη μας. Γιάνκη τράβα σπίτι σου», ανέφερε η οργάνωση, επικρίνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG της Συρίας που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες από την ’Αγκυρα.

Τα 17 άτομα που συνελήφθησαν επιτέθηκαν σε ένα μέλος του πολιτικού προσωπικού ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που «ήρθε στην πόλη μας στο πλαίσιο επίσκεψης σε ένα λιμάνι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν κατηγορίες εναντίον της ομάδας.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Mount Whitney» είπε ότι το πλήρωμά του ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί την Τουρκία και να «ενισχύσει τη σχέση μας με τους Τούρκους συμμάχους μας», καθώς έπλεε μέσω του Βοσπόρου για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...