Τουρκία, το γνωστό τροπάρι

Η Καθημερινή σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά, υποστήριξε πως «η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που “διαταράσσουν” το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών Ανατολικού Αιγαίου, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες» και πρόσθεσε: «Με τις στρατιωτικές μονάδες και τα πλοία που αναπτύσσει στα νησιά και τις επισκέψεις υψηλού επιπέδου που πραγματοποιεί σε αυτά, συνεχίζει τις κρατικές πρακτικές που είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

Η κ. Καρά συνέχισε λέγοντας πως «από τις αρχές του 2021, με πάνω από 790 “παραβιάσεις πλοίων”, 206 “παραβιάσεις του εναέριου χώρου”, 27 “παραβιάσεις των χωρικών υδάτων”, 95 “παρενοχλήσεις αεροσκαφών” και “παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου” στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος, είναι σαφές ότι η Ελλάδα αντί να λύσει τα προβλήματα με ειρηνικές μεθόδους μέσω διαλόγου, ακολουθεί μια πολιτική που κλιμακώνει τις εντάσεις και δημιουργεί νέες εντάσεις».

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε και σε ισχυρισμούς πως «η Ελλάδα συνεχίζει τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών με κακομεταχείριση».

Δείτε ακόμα...