Τουρκία: Ξεκίνησε η φόρτωση των ατμογεννητριών του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού

Φόρτωση των ατμογεννητριών που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία / Εργοστάσιο «Atommash» - «Rosatom»
Φόρτωση των ατμογεννητριών που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία / Εργοστάσιο «Atommash» – «Rosatom»

Το εργοστάσιο «Atommash», που ανήκει στον ρωσικό οργανισμό ατομικής ενέργειας «Rosatom», ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την φόρτωση των ατμογεννητριών που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία.

Συνολικά στην Τουρκία στέλνονται τέσσερις ατμογεννήτριες βάρους 335 τόνων η κάθε μια, οι οποίες θα μεταφερθούν δια θαλάσσης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας «AEM-Technoligii» (ανήκει στον όμιλο «Atomenergomash) παράρτημα της οποίας είναι η «Atomash», η πρώτη εκ των τεσσάρων ατμογεννητριών κατασκευάσθηκε οκτώ μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Τουρκίας υπεγράφη στις 2 Μάη του 2010. Η «Rosatom» με βάση την εν λόγω συμφωνία θα κατασκευάσει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου BBEP-1200 γενιάς 3+ και συνολικής ισχύος 4.800 Μεγαβάτ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Tass»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...